NE ENGEDJ EL KÖZHASZNÚ EGYESÜLET


"Ha már azt gondolod nem szeret senki és nem támogat senki és végkép magadra maradtál, akkor mi még melletted leszük, hogy embernek érezhesd magad.
"
MENÜ

Èlelmiszer osztás 62 család részére

2012. December 16-án 62 szegény családot tudtuk Élelmiszer csomagban részesíteni a közelgö ünnepek alkalmából.  Élelmiszer csomag tartalmában szerepeltek: liszt, olaj, cukor, rizs, kenyér, fejes káposzta, fűszerek,  paprika, lencse, bab, süritett paradicsom, sertés darált hús, 1kg szalon cukor, tea sütemény, bögrék és nyalámságok a gyereknek .

2012. Október 05. Roma Hagyományörzö Bál

Októmber 5-én az egyesület a Fulókércs Felnőtt lakosságát egy esti Roma Hagyomány Örző bálra hívtta meg.  A zenekar nem más mint: Síroki László vezényletével játszott a Dorkó Hagyomány Örző tradicionális zenekar.  Az est Sztár vendége a méltán híres Horváth  István hasomás Váradi Béla előadóművész.

Váradi Béla Müvész Ùr

Dorkó Hagyomány Örzö Tradicionális Zenekar

**************************************

2012. 09. 07.-én a Szervezetek, Intézmények összefogása a gyermekeinkért rendezvényüket mesélje el önnöknek egyik vendégünk Feuver Yvettke Bohocók a Láthatáron Alapítvány Elnök Asszonya

 Fulókércsen már jártunk egyszer, 2012 januárjában. Akkor a Ne Engedj El Közhasznú Egyesület (www.neengedjel.freeweb.hu) meghívására érkeztünk, s az iskolában játszottunk. A kapcsolatot azóta is tartottuk, így természetes volt, hogy az újabb meghívásnak is eleget teszünk. Ezen a napon egy nagyon reményteli és örvendetes összefogásnak lehettünk tanúi Fulókércsen. 

A faluban működő Általános Tagiskola, Napköziotthonos Óvoda, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Ne Engedj El Közhasznú Egyesület és a Cigány Kisebbségi Egyesület összefogva szervezte meg ezt a napot Összefogás a gyermekekért címmel. 

A Máltai Szeretetszolgálat ugrálóvárat állított, a gyerekek kézműveskedhettek, később roma előadók szórakoztatták a falu népét, a bográcsokban pedig rotyogott a gulyás. A mi előadásunkkal indult a program. Az Irány Alaszka! című előadásunkat játszottuk. Sajnos a technika elég sok gondot okozott, hol halk volt a zene, hol túl hangos, s ez némiképp rányomta a bélyegét az előadásra is. A gyerekek ennek ellenére nagyon élvezték a műsort, s mint mindig, most is teljes odaadással drukkoltak Ödönnek, hogy sikerüljön a lánykérés. (Kivéve talán egy kisfiút, aki, miután Piperke őt választotta a tangóhoz, teljes rajongással figyelte a bohóclányt, a lánykéréskor kicsit csalódottnak tűnt, majd biztosította Piperkét, hogy majd Ő elveszi őt feleségül…) Az előadás után most is volt egy kis közös tánc, amiben egy helyi fiatalasszony remekelt, és sokáig ropta Mamával. (Videót lásd a facebook oldalon!) 

A fellépés után vendéglátóink, Mata Zoltánék és a szervezetek vezetöi asztalhoz invitáltak bennünket, így a kiváló házipálinka és gulyásleves elfogyasztása mellett alkalmunk nyílt beszélgetni a szervezőkkel. Elmondták, hogy bár nem mindig és mindenben értenek egyet a különböző szervezetek, most nagyon fontosnak tartották az összefogást, s ez a jól sikerült nap is ezt igazolja számukra. Egyedül azt sajnálták, hogy a polgármester nem tett eleget meghívásuknak, s egyáltalán nem vett részt a rendezvényen. Ha mondhatunk ilyet – látva a sok-sok vidám gyereket és persze felnőttet – inkább Ő sajnálhatja, hogy nem osztozott faluja népének kikapcsolódásában. 

 

 

                      Este Fulókércsi lakosságot Dankó Szilvia Művésznő szórakoztatta 

                                     

   Rendezvényen Falubéli asszonyok közösen Föztek 

   

   2012 .09.07 Rendezvény Szervezetek Intézmények Összefogássával történt meg és Kedves vendégeik és támogatóink segítségével  jött létre. A mai napig is a Ne Engedj el Közhasznú Egyesület a Fulókércsi általános tag iskolával és Napközi Otthonos Òvodával közös együttmüködéssel szerződésben vagyunk, és szervezzük az esélyeinkhez mérten a közös programjainkat, amivel a gyermekeinknek segíthetünk. 

 *********************************************************

Ruhanemű osztás 2012. Május 20.-án az egyesület közreműködésével

Gulyás Ferencné Budapest-i lakos mint magán ember Mata Péterrel karöltve ruha adomány gyűjtésbe kezdett, és 2012. Május 20.-n a DPD Hungária Kft. segítségével eljuttatták Fulókércs településre az adományt!

*****************************************************

Vetö csomag osztás Fulókércs település rászoruló családjainak:

Az Aranyliliom Alapítvány Csécsei Ilona Elnök Asszony közreműködésével és segítségével Fulókércs településen, 2012. Április 09.-én, mint egy 100 halmozottan hátrányos helyzetű családnak osztottunk ki közösen vető magokat az "Én Kis Kertet Kerteltem" program keretében. Az Elnök Asszony és az Egyesületünk közösen személyesen adtuk át a vetőmagokat.

 

Mini Koncert Oláh Emmával a Szemere Általános Iskolában

2012. Március 23.-án a Szemere település Általános Iskola intézményében Oláh Emma Művésznő Salgótarjánból minikoncertet adott a gyermekek részére. A mini koncerten jelen voltak Fáj település iskolásai, Fulókércs település iskolásai, és óvodások.

OLÁH EMMA Művésznő Salgótarjánból

KÖZÖNSÉG

*********************************************************

Szemere Általános Iskola télűző Farsang támogatása

2012 Március 02.-án a Szemere-i Általános iskola álltal szervezett télűző farsangi rendezvényét az egyesület a lehetőségeihez mérten támogatta. Köszönjük a támogatóink segítségét, mindazoknak, akik a farsangot támogatták. A nevelő testület záró műsoraként meglepetésnek szánván gyönyörű színvonalas kán-kán-nal zárták a programokat.

Bohócok a Láthatáron Fulókércs településen

A Bohócok a Láthatáron Alapítvány 2012. Január 09.-én meglátogatta a  Fulókércs településen élő szegény óvódásait és kis iskolásait és Fáji szomszédos település iskolásait. Egy vidám délutáni nappal leppte meg öket .

Reméljük Segítenek nekünk 2013-ban is ,hogy 2013-ban tudjuk segíteni a rászoruló családokon segíteni.  Köszönjük minden támogatónak ,barátnak 2012 évben való segítségüket ,segítségetteket.
 
 
                                                       Baráti Öleléssel : Mata Zoltán

 

Hírek

  • 2013.03.01 -vel szeretnék újra elindítani az Én Kis Kertem adományprogramunkat .
    2013-01-20 13:27:42

    Az Én Kis Kertem adomány programunk  100 családnak  egész nyáron és januárig  bíztosította a rászoruló szegénységben élő nagy családok megélhetését , így számíttunk Önnökre . Várjuk olyan gazdák, vetőmag gyártókat, növény termesztőket akik támogatnák  a programunkat, hogy ismételten segíthessünk.       Szeretnénk  ez éven a Kis állat tartást is beindítani, ebben is várjuk felajálásukat, segítségüket.

                                                      Tisztelettel: Ne Engedj El Közhasznú Egyesület.

                                                                                               Vezetősége

  • 2013 -ban nagy szükségük lenne ruha adományokra ,főként tartós élelmiszere.
    2013-01-20 13:22:27

    Támogatásukat, felajánlásaikat a neeengedjel@freemail.hu  email címen vagy a 06-30/221-65-21-s telefonszámon Mata Z&oltán Alelnöknél teheti meg. Köszönjük

Asztali nézet